Consult

Consult

Ben je geïnteresseerd om een consult bij mij te boeken? Leuk!
Op deze pagina zul je meer informatie vinden over consulten. Heb je nog vragen, dan kun je altijd contact met mij opnemen.

Werkgebied en locaties

Als draagconsulent ben ik actief in het noorden van Nederland, om preciezer te zijn de regio’s Emmen en Assen.
Een consult vindt plaats bij mij thuis. In overleg zijn andere opties eventueel ook mogelijk.

Andere dorpen die binnen de regio vallen zijn: Amen, Anderen, Anloo, Annen, Annerveenschekanaal, Assen, Balloërveld, Balloo, Barger-Compascuum, Borger, Bronneger, Bronnegerveen, Buinen, Buinerveen, Deurze, Drouwen, Drouwenermond, Drouwenerveen, Eerste Exloërmond, Ees, Eesergroen, Eeserveen, Eext, Eexterveen, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld, Ellertshaar, Emmen, Emmer-Compascuum, Erica, Exloërveen, Exloo, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gasteren, Geelbroek, Gieten, Gieterveen, Grolloo, Klazienaveen, Klijndijk, Loon, Marwijksoord, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Buinen, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Weerdinge, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw Annerveen, Nieuwediep, Nijlande, Nooitgedacht, Odoorn, Odoornerveen, Oranjedorp, Oud Annerveen, Papenvoort, Rhee, Rolde, Roswinkel, Schipborg, Schoonebeek, Schoonloo, Spijkerboor, Ter Aard, Tweede Exloërmond, Tweede Valthermond, Ubbena, Valthe, Valthermond, Veenoord, Vredenheim, Vries, Weiteveen, Westdorp, Witten, Zeijerveen, Zeijerveld, Zandberg en Zwartemeer.

Er zijn twee adressen waar ik consulten geef:
Emmen (Emmerhout)
Nooitgedacht (nabij Rolde)

Waarom een consult?

Als draagconsulent heb ik mij gespecialiseerd in het knopen en dragen van baby’s en kinderen. Ik ben hier speciaal voor geschoold door middel van erkende en kwalitatief goede school. Tevens bezit ik de nodige kennis en theorie en houd deze constant op peil. Daarnaast blijf ik mij bijscholen om up-to-date te blijven en nieuwe dingen te leren.
Dit maakt mij tot een gedegen consulent die weet waar zij het over heeft. Ik bezit de benodigde kennis en ervaring, welke erg belangrijk zijn om iemand veilig en goed te leren dragen. Het grote verschil tussen mij en jouw vriendin/zus/buurvrouw (die jou wel even wilt leren knopen) is, naast dat ik al een aantal jaren draagervaring heb, ik ook ervaring heb in het anderen leren dragen en hier ook toe bevoegd ben.
Een andere belangrijke reden om voor mij als consulent te kiezen is dat je niet direct met je kindje gaat knopen. We beginnen met een draagpop, waarmee je net zolang oefent totdat je de knoop onder de knie hebt en weet wat je doet. Pas daarna gaan we aan de slag om je kindje te dragen.

Opbouw van een consult

Ieder consult is anders, omdat ieder persoon ook anders is en andere behoeften heeft.
Of je nou wilt leren knopen met een draagdoek, verschillende dragers wilt uittesten, je zwangere buik wilt leren ondersteunen, of samen met je partner of vriend(in)/familielid wilt leren knopen; het is allemaal mogelijk.

Tijdens een consult zal ik eerst de benodigde en gewenste uitleg geven. Dit zal in meerdere of mindere mate ook een stuk theorie inhouden.
Bij het leren knopen van een doek zal ik beginnen met het je aanleren van een platte knoop. Dit is een veilige knoop waar je de doek mee zult afknopen. Vervolgens zal ik eerst de gewenste knoop voordoen met een pop. Zo kun je precies zien wat van begin tot eind te bedoeling is. Daarna doe ik het nog een keer stap voor stap, waarbij je zelf meeknoopt met een pop. Dit zullen we net zo lang herhalen totdat je het in de vingers hebt en je je er goed bij voelt. Vervolgens knoop je nog een keer, maar dan met je eigen kindje.

Een consult duurt gemiddeld zo’n 90 minuten. Een pasconsult duurt gemiddeld 30 minuten.

Na afloop van een consult zul je per mail nog een keer de uitleg ontvangen van de knoop die je hebt geleerd.
Tevens houden we contact om te zien hoe het verder gaat.

Wat kun je van mij verwachten?

Je kunt van mij verwachten dat ik uitgebreid de tijd voor jullie neem, en mijn uiterste best zal doen om jullie op een goede en fijne manier te begeleiden.
Het is mijn doel om jullie weg te laten gaan met een tevreden en voldaan gevoel. Dat je er zelf van overtuigd bent dat je het kan en je kindje kan dragen.
Na afloop houden we contact om te zien hoe het je vergaat en of er nog meer vragen zijn (nazorg).

Mijn zoon zal in de meeste gevallen aanwezig zijn tijdens consulten, indien er van mijn kant op dat moment geen oppas beschikbaar is.

Wat verwacht ik van jou?

Een open houding en bereid zijn om te leren zijn erg prettig om mee te werken.
Ik zal je pas laten oefenen met je eigen kindje zodra ik weet dat je er klaar voor bent. Voor die tijd blijf je dooroefenen met de pop.
Het kan prettig zijn om oppas mee te nemen voor je kindje. Deze kan dan op je kindje letten, zodat jij je helemaal op het knopen kunt richten. Dit is echter niet noodzakelijk.

Kosten

Ik reken een vast uurtarief van €40 per uur. Hierbij zal minimaal een half uur in rekening gebracht worden, daarna gaat het per half uur.
Mijn voorkeur gaat naar contant betalen of tijdens het consult direct overmaken.

Dit uurtarief geldt zowel als jij alleen komt, of als je partner meekomt en ook wilt leren knopen/dragen.
Indien je samen komt met een vriend(in), familielid, buurvrouw, enz. bedraagt de consultprijs €70 per uur (voor 2 personen). Ook hierbij geldt dat er minimaal een half uur in rekening gebracht zal worden, daarna gaat het per half uur.

Afspraak maken? Dat kan hier!