Draagaccessoires

Draagaccessoires – Accessoires voor bij het dragen

Goed, dragen doe je met een draagzak of een draagdoek. Wat voor accessoires zijn hier dan bij te bedenken? Nou … genoeg! Allemaal met verschillende functies en de een meer onmisbaar dan de ander.

Tassen

Tassen, zijn dat eigenlijk wel accessoires te noemen? Ik denk dat je niet snel zonder op stap zult gaan, zeker met een baby. Tassen en dragen zijn niet altijd de meest handige combinatie. Buikdragen is meestal nog wel aardig te combineren met een schoudertas of met een rugzak, maar zodra je gaat rugdragen wordt het toch een ander verhaal.
Er zijn twee opties. De eerste is een heuptas. Dit kan een speciale zijn, die speciaal voor het dragen gemaakt is (meestal met knoopbare uiteindes) en soms zelfs van draagdoekenstof. Of je kiest voor een sportvariant of van een ander merk (Eastpak bijvoorbeeld). Een heuptas is handig voor het opbergen van de kleine hoeveelheden, zoals sleutels, portemonnee en een luier.
De andere optie is een speciale draagtas. Bij deze tassen zitten de schouderbanden niet aan elkaar, maar zijn het twee losse stroken. Deze kun je aan elkaar knopen op de gewenste lengte, waardoor er een schoudertas ontstaat. Sommige modellen hebben aan de onderkant ook lussen zitten, waardoor je er een rugtas van kunt maken.

Slingringen

Slingringen zijn andere handige accessoires. Het is precies hetgeen hun naam zegt: de ringen die je normaal aan een ringsling vindt. Met losse slingringen kun je een zogenaamde no sew ringsling maken (oftewel, de ringen zitten los om de stof heen in plaats van vastgenaaid). Of je kunt er mee afknopen door de baan door een ring te halen in plaats van een knoop in de stof te leggen. Een andere veelgebruikte mogelijkheid is het gebruiken van slingringen om mooi af te knopen (fancy finishes). Of je haalt de ring door een baan heen om je sleutelbos aan te hangen … Er zijn mogelijkheden genoeg.
Je moet goed oppassen bij het kopen van deze ringen. Je kunt ze niet zomaar bij de bouwmarkt halen! Slingringen zijn speciaal voor dit doeleinde gemaakt en zijn ook uitvoerig getest. Ze zijn gemaakt van 100% aluminium en gegoten uit één stuk, zonder lasnaden.
Er zijn drie verschillende maten verkrijgbaar:
Small, 50 mm, voor het maken van poppenringslings en tassen.
Medium, 63 mm, voor het afknopen van dunnere doeken.
Large, 76 mm, voor het afknopen van dikke doeken en voor ringslings.

Draagkettingen

Kindjes bijten, kauwen en sabbelen graag. Kindjes trekken graag aan je haren. Kindjes hebben graag iets in hun handen, of willen iets te doen hebben.
Om het voor zowel ouder als kind leuk te houden heb je draagkettingen. Deze kettingen zijn goed geschikt om te gebruiken tijdens het dragen of tijdens het geven van borstvoeding.
Je komt kettingen tegen gemaakt van allerlei materialen: siliconen, hout, haakwerk of stof.
Ik maak en verkoop de stoffen variant (met houten kralen en ringen) en de houten variant, de meest veilige vorm en materiaal voor een draagketting.
Draagkettingen, (borst)voedingskettingen of speelkettingen zijn niet alleen ideale accessoires, ze kunnen ook erg mooi staan!

Beenwarmers

Als er één accessoire is die ik zou aanraden, dan zijn het wel beenwarmers. Kindjes in de doek kunnen vrij snel koude benen krijgen, vooral buiten. Om ervoor te zorgen dat ze toch warme benen houden zonder ze volledig om te kleden, of voor een extra laagje zonder ze uit te doek te halen, zijn beenwarmers goed geschikt. Beenwarmers heb je in allerlei kleuren en soorten, van katoen tot aan met de hand gebreide exemplaren.

Draagvesten, draagjassen en draagcovers

Misschien valt deze niet echt onder accessoires maar onder basisuitrusting … Dragen in de herfst in de winter doe je met een draagvest, draagjas of draagcover. Je doet je kindje in de draagdoek of draagzak. Hier overheen gaat dan het vest of de jas. Zo blijf je beiden lekker warm.
Sommige draagvesten en draagjassen zijn geschikt voor alleen buikdragen, of alleen voor rugdragen. Anderen juist weer voor allebei.
Draagcovers doe je over de draagdoek of draagzak heen. Je hebt zowel fleececovers als speciale regencovers.
Ik maak en verkoop draagvesten. Draagjassen worden gemaakt en verkocht op aanvraag.