Rekbare doeken

Rekbare doeken

De rekbare doeken zijn ideale beginnersdoeken. Je kunt ze gebruiken voor pasgeborenen tot een leeftijd van ongeveer 1 jaar. Tot welke leeftijd of gewicht deze doeken prettig dragen is afhankelijk van hoe goed en strak je knoopt en wat je zelf prettig vindt. Deze doeken bevatten rek in meerdere richtingen, wat ze erg makkelijk maakt in gebruik en met het aanspannen. Deze doek draag je in wezen als een strak t-shirt.

Maten

De meeste merken hanteren maar één maat voor rekbare doeken. In andere gevallen is het afhankelijk van je postuur.
De rekbare doeken van Love & Carry zijn bijvoorbeeld 5 meter lang. Perfect voor iedereen!

Blends

De meeste rekbare doeken zijn van 100% katoen. Echter bestaan er ook merken die er bijvoorbeeld bamboeviscose in verwerken, zoals VIP Carrier. Love & Carry maakt gebruik van 100% katoenen doeken, die hypoallergeen zijn.

Merken

Ik heb ervaring met diverse merken. Het ene merk heeft dikkere stof dan de ander. Je hebt merken met heel veel rek, de ander juist nauwelijks.
Je kunt ze bij mij allemaal voelen of proberen, om zo te kijken welke het beste bij je past.
Tijdens een consult kun je goed uittesten en ontdekken wat jouw favoriete doek is!

De merken die ik op dit moment in bezit heb zijn: ByKay, Love & Carry, Manduca en VIP Carrier (met bamboeviscose).

Heb je nog geen rekbare doek, of ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe doek?
Ik verkoop de rekbare doeken van Love & Carry. Dit zijn erg fijne rekbare doeken zonder al te veel rek. Ze zijn dun en sterk. Jouw kindje zakt niet snel uit en de stof zal niet snel uitrekken.
Kom eens langs om ze te proberen en bestel bij mij jouw favoriete kleur!

Knopen

Voor rekbare doeken bestaat slechts één knoop, de zogenaamde Pocket Wrap Cross Carry (PWCC). Dit is een drielaagse knoop en de enige die veilig is voor dit soort doeken. Deze knoop is enkel geschikt voor het buikknopen. Het grote voordeel van deze knoop is dat je deze voorknoopt. Je knoopt de doek eerst, daarna gaat je kindje er pas in.

Doordat de knoop uit 3 lagen bestaat, kan het soms behoorlijk warm worden in de zomerperiode. Hiervoor zijn de dunnere rekbare doeken (bijvoorbeeld de doeken van Love & Carry of met bamboe) goed geschikt.