Leenvoorwaarden

Hoe werkt het?

Om jou de mogelijkheid te geven om een draagdoek of draagzak uit te kunnen testen voor een langere tijd, ben ik een draagbibliotheek begonnen. Dit houdt in dat je voor een bepaalde periode een draagdoek of draagzak kunt lenen. Uiteraard wil ik de leenperiode en het lenen zelf voor beide partijen zo prettig en duidelijk mogelijk laten verlopen. Om dit te waarborgen dien je akkoord te gaan met de leenvoorwaarden.

De voordelen van het lenen zijn:

  • Je kunt een draagdoek of draagzak een tijdje uittesten voordat je besluit om er eentje aan te schaffen.
  • Je kunt hem tijdelijk lenen als je normaal gesproken niet draagt, voor bijvoorbeeld een vakantie.
  • Je wilt een speciale draagdoek of draagzak voor een evenement, zoals een bruiloft.
  • Je wilt eens iets nieuws uitproberen.

De kosten voor het lenen zijn €5 per week. Een leenperiode verloopt per week en heeft een maximum van 3 weken.  Je kunt ervoor kiezen om de draagdoek of draagzak bij mij op te halen of om deze te laten versturen. De kosten voor het opsturen en terugsturen zijn voor jou. Het terugsturen gebeurd met PostNL inclusief track&trace code.

Leenvoorwaarden

Leenperiode

De leenperiode staat vast. Deze verloopt per week en heeft een maximum van 3 weken. Indien je de draagdoek of draagzak langer nodig hebt, overleg dan van te voren met mij. Aangezien de leenperiode vast staat; houdt het in dat als je het eerder terugstuurt, krijg je geen terugbetaling van de overtollige huurkosten. Stuur je het te laat terug? Dan wordt er een extra week in rekening gebracht (Meer indien langer dan een week te laat.) Immers kan iemand anders hierdoor de draagdoek of draagzak niet huren.
Het is de bedoeling dat je de draagdoek of draagzak op tijd weer terugstuurt. Ontvang je het op dinsdag? Stuur het dan ook weer terug op dinsdag.
Het is mogelijk om eenmalig te verlengen, mits de betreffende draagdoek of draagzak niet door iemand anders is gereserveerd. Verlenging kan voor maximaal 2 weken. Geef dit maximaal 3 dagen voor het einde van de eerste leenperiode door.

Borg

Bij het lenen betaal je borg. Deze wordt voldaan bij het afhalen of vooraf aan het opsturen van de draagzak of draagdoek. De hoogte van de borg wordt bepaald door de nieuwwaarde van de doek of drager, het gaat hierbij om €50 of €100.
De borg wordt weer terugbetaald als ik de draagdoek of draagzak terug heb, mits deze op tijd en in goede staat terug is gekomen. Je ontvangt de volledige borg terug indien de draagdoek of draagzak weer compleet, onbeschadigd, in dezelfde staat en op tijd is teruggekomen. Bij vlekken, beschadigingen, huisdiersporen, abnormale slijtage en te laat terug geven wordt er een deel van de borg ingehouden. Bij onherstelbare schade of het kwijtraken van de draagdoek of draagzak wordt de volledige borg ingehouden. Beschadigingen e.d. dienen meteen bij mij gemeld te worden.

Ophalen en versturen

Je kunt de draagdoek of draagzak bij mij ophalen. Dit kan bijvoorbeeld op afspraak of tijdens een inloopochtend. Indien gewenst kan het ook naar je opgestuurd worden. De kosten voor het opsturen zijn hierbij voor jou en dienen betaald te worden samen met de borg.
Voor het terugbrengen geldt hetzelfde: je kunt het bij mij terugbrengen, of het zelf terugsturen. Dit gebeurt met PostNL inclusief track&trace code naar: Starflake, Laan van het Kinholt 520, 7823 HN Emmen. De kosten voor het terugsturen zijn voor jou.
Het is de bedoeling dat je de draagdoek of draagzak op tijd weer terugstuurt. Ontvang je het op dinsdag? Stuur het dan ook weer terug op dinsdag. Bij het niet tijdig terugsturen wordt er geld ingehouden op de borg.

Wassen en gebruik

Ik ga er vanuit dat je netjes met mijn spullen omgaat. Dit houdt in dat je er geen vlekken in maakt of er andere rare dingen meedoet. Het is niet toegestaan om huisdieren bij, in of op de draagdoek of draagzak te laten. Tevens is roken bij, in of op de draagdoek of draagzak niet toegestaan. Als jij of een huisgenoot rookt, vraag ik je om niet bij mij te lenen. Doe je dit wel, ben ik gerechtigd om een deel van de borg in te houden. Dit omdat ik een draagdoek of draagzak met rooklucht of rooksporen niet langer kan gebruiken, zeker niet voor kleine kinderen. (Zowel tweedehands als derdehands rook, dus het passief meeroken en de vervuiling uit de omgeving, zijn zeer schadelijk voor kinderen en niet uit de draagdoek of draagzak te verwijderen.)

Het is niet toegestaan om de draagdoek of draagzak te wassen. Dit in verband met specifieke wasinstructies en allergie voor wasmiddel van mijn kant. Zijn er vlekken in de draagdoek of draagzak gekomen? Meld dit dan meteen met mij. Indien er wel gewassen moet worden, dient dit uitsluitend en enkel na overleg met mij.

Als je gebruik maakt van de draagbibliotheek en bij mij leent, dien je akkoord te gaan met deze voorwaarden. Zijn de leenvoorwaarden niet duidelijk, of heb je nog extra vragen? Stel ze gerust!

Donaties

De draagbibliotheek is iets wat ik er vrijwillig bij doe. Alle draagdoeken en draagzakken worden hierbij uit eigen zak betaald. Het leengeld wat ik vraag wordt gebruikt om nieuwe draagdoeken en draagzakken aan te kunnen schaffen voor in de bieb.

Donaties voor de bieb zijn hierdoor van harte welkom. Doneren kan in de vorm van een geldbedrag of in de vorm van doeken of dragers. Ze mogen zowel gebruikt als nieuw zijn, zolang ze maar compleet, heel, netjes en in goede staat zijn (ze moeten immers nog goed bruikbaar zijn en uitgeleend kunnen worden!).
Doneren kan zowel als particulier als bedrijf.

Je kunt hiervoor contact met mij opnemen.

Alle doeken en dragers uit de draagbieb betaal ik zelf en van het leengeld. Donaties zijn altijd van harte welkom.