Over mij

Over mij

Over mij en mijn gezin

Mijn naam is Aïsha Huisman. Samen met mijn gezin ben ik woonachtig in de meest groene en bosrijke wijk van Emmen.
Het ouderschap is voor mij iets wat zoveel mogelijk vanuit een natuurlijk en intuïtief oogpunt benaderd wordt. Natuurlijk ouderschap is voor mij van begin af aan erg belangrijk geweest. Wat iemand hier onder verstaat verschilt per persoon. Voor mij vallen dragen, co-sleeping, borstvoeding, wasbaar luieren, eten volgens Rapley, veel buitenspelen, creatief speelgoed en speelgoed van natuurlijke materialen, enz. eronder. Ik vind het vooral belangrijk dat ieder hier zijn eigen weg in vindt. Binnen ons gezin doen wij dat precies zo. Een perfecte balans zien te vinden tussen vrijlaten en begeleiden en in harmonie en met respect met elkaar omgaan.

In 2014 zijn we trotse ouders geworden van onze zoon. Niet lang daarna is mijn eigen draagavontuur begonnen. Vanaf dat hij 6 weken oud was zijn we begonnen met dragen in een rekbare doek. Na een aantal maanden zijn we overgestapt op een geweven doek. Heerlijk vonden we het! Zowel de rekbare als de geweven doeken.  Vanaf begin af aan hebben we lopen genieten en zijn we samen de wereld gaan ontdekken. Inmiddels hebben we alle draagsystemen al eens uitgetest en geprobeerd. We gebruiken zelf het meeste geweven doeken en torsodoeken. Vooral de torsodoeken zijn favoriet bij onze zoon. Het is snel en hij zit op een fijne plek (laag op de rug). Tevens vindt hij de zachte, dunne stof erg prettig. Zo kan hij even bijtanken en prikkels verwerken, om daarna weer verder te gaan met zijn typische peuterbezigheden en drukke peuterleven.

We gaan nooit de deur uit zonder draagsysteem. Of het nou een geweven doek is (meestal een shorty), een torsodoek of een ringsling; we hebben altijd iets bij ons!

aisha-met-zoon-in-doek
aisha-met-zoon-op-schoot
Mijn (werk)achtergrond

Ik ben pas in aanraking gekomen met het dragen van kinderen nadat mijn eigen zoon was geboren. Voor die tijd was ik werkzaam als holistisch coach en therapeut. Qua werkrichting komt het in de buurt van consulent zijn, alleen was het een andere doelgroep: toen werkte ik vooral met volwassenen. Ik had mijn eigen praktijk en gaf coaching en therapiesessies. Tevens heb ik samen met mijn moeder (die werkzaam is als kindercoach, masseur en therapeut) cursussen en avonden gegeven in het mediteren en in intuïtieve ontwikkeling, zowel aan volwassenen als aan kinderen.

Mijn scholing, naast het dragen, is altijd al behoorlijk divers geweest. Ik heb vele lezingen, workshops, cursussen en opleidingen gevolgd op diverse vlakken. Beauty, wellness, esoterie, spiritualiteit, voeding, massage, NLP en gesprekstechnieken, ademhalings- en ontspanningstechnieken, … You name it, I’ve done it! Het voordeel hiervan is dat ik heel veel ervaring en technieken achter de hand heb om mensen optimaal te kunnen begeleiden in hun leerproces. Iets wat ik erg leuk vind om te doen!