Over Starflake

Over Starflake

Sinds 2015 ben ik vanuit Starflake actief als draagconsulent. De naam zelf is een samenvoeging van twee woorden: stardust en snowflake. Ik heb voor deze naam gekozen omdat ik van namen houd waar je alle kanten mee op kunt. Dat je jezelf en je activiteiten niet vastzet of beperkt met een heel gerichte en specifieke naam. Stardust, oftewel sterrenstof, wijst op het bijzondere en magische van een baby of kindje. Snowflake, oftewel sneeuwvlok, wijst naar het delicate en kwetsbare wat een pasgeboren baby heeft en is. Plak dit samen en je krijgt: Starflake!

aisha-met-zoon-op-rug-in-bos
Starflake
For your little one...
Precious like stardust, tender as a snowflake.
Mijn visie

Ik geloof dat het dragen van je kindje een heel belangrijke start is van zijn of haar leven. Onze kinderen worden (normaal gesproken) na een draagperiode van 9 maanden geboren. Ze zijn dan alleen nog lang niet uit ontwikkeld, ze zijn zeker nog niet ‘af’. Hun groei- en ontwikkelingsproces gaat na de geboorte in sneltreinvaart verder. Juist in dat eerste jaar gebeurd er ontzettend veel in dat hoofdje en lichaam. Een proces wat heel goed ondersteund en uitgevoerd kan worden tijdens het rondgedragen worden in een doek.

Een doek biedt steun, zowel fysiek als emotioneel en mentaal. Een doek verbindt verzorgende en kind. Hierdoor krijgt het kind de mogelijkheid om vanuit een veilige plek de wereld te ontdekken. Zodra het hem of haar te veel wordt kan het zich afwenden en rusten. De doek stimuleert het lichaam in zijn ontwikkeling, maar niet op zo’n manier dat het taken overneemt of uitput. Jouw kind leert van nieuwe situaties vanwege jouw reactie en de veranderingen van jouw hartslag.

Voor de ouder is het een fantastische overgang van in de buik dragen naar op de buik dragen. Of voor de vader, om verbintenis te zoeken en kennis te maken met zijn dochter of zoon. De zwangerschap en geboorte zijn levensveranderende gebeurtenissen. Een proces wat abrupt wordt afgesloten in onze huidige westerse maatschappij; er is simpelweg geen opvolging zodra het kind er is. Door jouw kind dichtbij je te dragen zet je het proces voort en kun jij wennen aan jullie nieuwe gezinslid en veilig hechten. Naast het mentale en emotionele gedeelte zijn er natuurlijk ook fysieke voordelen. Het dragen heeft een heel positief effect op de borstvoeding. Je hebt je handen vrij. Je kunt meer doen in het huishouden. Er is ruimte voor het zich bezighouden met eventuele andere kinderen.

Wat doet een draagconsulent dan in dit plaatje? Een draagconsulent vormt een belangrijke brug tussen het willen dragen naar het kunnen en leren dragen! Als consulent heb ik uitgebreide kennis in huis om je op een veilige en eenvoudige manier te leren dragen. Ook in bijzondere situaties kan ik met jullie meekijken en toewerken naar een oplossing. Een draagconsult is echt maatwerk, omdat ieder persoon anders is, ieder kind anders is en ieder lichaam verschilt van elkaar. Iedereen heeft andere wensen, of misschien wel beperkingen of uitdagingen.

inrichting-voor-consult
torsodoek-met-certificaat
Mijn missie

Ik vind het belangrijk om een veilige en fijne leeromgeving te creëren, waarin iemand vrij staat om zich te ontwikkelen en te leren. Het is mijn doel om zoveel mogelijk ouders, verzorgers en zorgverleners bekend te maken met het dragen. Zowel het hoe je draagt als het waarom je zou dragen. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken en mijn diensten voor een breed publiek interessant te maken. Vandaar dat ik zowel privé consulten geef als groepsworkshops. Tevens ben ik beschikbaar voor informatieavonden en voorlichting. Ik denk graag met je mee voor een passende oplossing. Als je zelf ideeën hebt, kunnen we altijd samen kijken naar de mogelijkheden en de eventuele uitvoering hiervan.

Voor mij is het ouderschap iets wat je samen doet, het opvoeden en verzorgen van je kinderen doe je niet alleen. Daarom vind ik het net zo belangrijk om de hoofdverzorgende een goede draagtechniek aan te leren als de partner of verzorgende. Ook voor vaders (of tweede moeder, opa, oma, …) is het dragen iets belangrijks en heel moois. Partners zijn bij mij altijd welkom om mee te komen en mee te leren.