Review Amrita Fascia Portabebé Plume draagdoek

draagdoek-review-amrita-fascia-portabebe-plume

Review Amrita Fascia Portabebé Plume draagdoek

Review – Amrita Fascia Portabebé Plume

Nog een mooie doek die ik heb kunnen testen door middel van een tijdelijke ruil. Met deze keer een merk die ik nog niet eerder in handen had: Amrita Fascia Portabebé! Een flinke naam, vandaar dat ik meestal Amrita of Amrita Fascia gebruik. 😉 Het is een merk uit Italië en is hier in Nederland nog niet zo bekend. Voor zover ik weet zijn er ook nog geen verkooppunten in Nederland, dus als je een doek wilt van dit merk kun je het rechtstreeks in Italië bestellen.

Merk: Amrita Fascia Portabebé
Patroon: Plume
GSM: 280
Blend: 100% gekamd katoen
Maat: maat 6
Prijs: €86 voor een maat 6

 

Weving

Plume is een dunne doek met een dichte weving. Het gekamd katoen maakt hem stevig qua structuur (waardoor deze minder gevoelig is voor lussen), maar zacht en knuffelbaar op de hand. Gekamd katoen verschilt ten op zichte van normaal katoen door een extra stap in het productieproces. Bij gekamd katoen worden, zoals de naam al aangeeft, eerst de vezels gekamd voordat het gesponnen wordt tot garen. Door het kammen worden alle korte en kwetsbare vezels eruit gekamd. Hierdoor blijven de langere vezels over. Dit zorgt ervoor dat het zachter is dan normaal katoen en dat het sterker is. Tevens zal het minder snel pluizen of slijten.

De veren en vogeltjes in het patroon hebben aardig wat textuur. Echter is het een heel open patroon is, waardoor de doek zelf wat gladder is en er over de gehele doek heen weinig textuur in zit. Zeker geen probleem, tenzij je van doeken houdt met enorm veel textuur en grip.

amrita-plume-closeup-weving amrita-plume-closeup-textuur
 

Uiterlijk

De doek is geweven op een witte warp, met een heel zacht kleurverloop van mint, lichtblauw en lila. Het geheel komt heel zacht over. De kleuren in combinatie met het rustige patroon en het gekamde katoen maken dit een perfecte newborn doek. Het patroon is rustig. Het bestaat uit veertjes die overgaan in kleine vogels. Zelf zou ik de Plume draagdoek als unisex doek bestempelen. Aan de ‘verkeerde’ kant heb je een witte doek, waarbij de kleuren nog beter uitkomen in verschillende tinten veren en vogels.

amrita-plume-patroon amrita-plume-andere-kant
 

De uiteindes lopen schuin af. Aan een van de punten vind je een klein label van Amrita met onder andere de wasinstructies en de blend. De middenmarkering is erg subtiel, een naturel gekleurd katoenen labeltje met een wit hartje erop geborduurd. I love it!

amrita-plume-label amrita-plume-middenmarkering
 

Knopen

De Plume draagdoek rekt enkel licht in de diagonale richting. Hij is vrij dun, waardoor het goed in de hand ligt. Aanspannen is niet moeilijk, maar moet wel goed gebeuren. De dikte van de knoop valt erg mee. Door de compacte weving valt hij goed op maat.

amrita-plume-draagfoto
 

Dragen

Een baby dragen in deze doek is alsof je hem/haar in een wolkje hebt gewikkeld. Zo zacht, zowel qua gevoel als qua kleur. Echt heerlijk! Ik ben ook een groot fan van gekamd katoen. Het is zacht en sterk, van betere kwaliteit dan normaal katoen. Je merkt het verschil tussen normaal katoen en gekamd katoen echt! Ik ben altijd al een katoen fan geweest, maar sinds ik in aanraking ben gekomen met gekamd katoen weet ik dat dit echt het ultieme materiaal is. Zacht maar sterk, mijn favoriete combinatie!

Het is een perfecte doek voor enkellaagse knopen. Dus dat eerste jaar kom je prima door met knopen als de Front Wrap Cross Carry, Rucksack en Kangaroo Carry. Zodra je met de Double Hammock begint zul je ook nog niet veel problemen tegenkomen. Hij draagt fijn. Voor een zware peuter als die van mij vind ik hem minder geschikt. Het wordt dan steeds belangrijker om goed en netjes te knopen, want het zal steeds sneller gaan snijden. Het is dan ook geen doek die ik zou aanschaffen als je al een peuter hebt.

amrita-plume-draagfoto3 amrita-plume-draagfoto2
 

Voordelen

– Fijn voor zowel beginners als gevorderden.
– Zachte en fijne kleuren gecombineerd met een rustig patroon.
– Heerlijk zacht door het gekamde katoen.
– Kan gemakkelijk gewassen worden in de wasmachine.
– Hoeft bijna niet ingedragen te worden.
– Echte all-rounder.

 

Nadelen

– Niet een doek om aan te beginnen wanneer je al een peuter hebt.
– Voor een zwaarder kind moet er dubbellaags geknoopt worden.
– (Nog) Niet makkelijk verkrijgbaar in Nederland.

 

Conclusie

Als je alle eigenschappen bij elkaar op telt, heb je echt een droomdoek waar je terecht verliefd op kunt worden. Een mooi gangbaar patroon die veel mensen aanspreekt, een palet met fijne pastelkleuren, goede en prettige materialen (gekamd katoen!) en de weving die is gebruikt is dicht en gemiddeld qua dikte. De Plume is echt een doek waar niet veel bij kan misgaan. Voor pasgeboren baby’s vind ik een paar eigenschappen erg belangrijk. De doek moet het liefst zo zacht mogelijk zijn, toch wel prettig en comfortabeler bij die kleine hummeltjes. Een doek moet gemakkelijk te knopen zijn; immers wil je niet lang staan klungelen met aanspannen en knopen tijdens een ontroostbare huilbui. En tot slot moet de doek gemakkelijk te wassen zijn in de wasmachine. Op al deze punten scoort de Plume van Amrita erg hoog.

Een ander groot pluspunt is de eigenaresse van Amrita. Ik heb met haar contact gehad omdat ik wat vragen had over de materialen (specifiek over de bamboe). Ze was erg snel met reageren en erg vriendelijk. Zo fijn, een bedrijf met een prettige klantenservice! Zeker omdat deze doeken tot op heden enkel nog in het buitenland te bestellen zijn. That is, tenzij ik informatie hierin mis. (Laat het me vooral weten als dit zo is!)

Voor mijn 3-jarige peuter pak ik toch liever een andere doek, aangezien mijn schouders nogal gevoelig zijn. Hierbij kan ik het beste doeken gebruiken die wat meer in de categorie “beest” of “werkpaard” vallen, zodat ze het gewicht wat beter van mij overnemen en van mijn schouders halen.

Al met al is dit zeker een doek die ik kan aanraden aan mensen. Ik zou het een erg prettige doek vinden met een kleiner kindje.

amrita-plume-gerold amrita-plume-gevouwen
 

Heb jij al eens een draagdoek geprobeerd van Amrita Fascia Portabebé?
Geen reacties

Geef een reactie