Review: Lenny Lamb LittleLove Zephyr draagdoek

draagdoek-review-lenny-lamb-littlelove-zephyr

Review: Lenny Lamb LittleLove Zephyr draagdoek

Review : Lenny Lamb LittleLove Zephyr draagdoek

Ik was zo enorm benieuwd naar deze doek! Sinds de doeken van de luxere lijn van Lenny waren uitgekomen was ik al benieuwd. Onder andere de LittleLove patronen behoren tot deze lijn. Eerder had ik al een stukje scrap (reststofje) kunnen bemachtigen van zowel de LittleLove als de Drops. Dit maakte mij alleen maar nieuwsgieriger naar de doeken zelf en hoe ze zouden dragen. Met een vriendin heb ik later een tijdelijke ruil kunnen doen, waarbij deze doek zat!

Merk: Lenny Lamb
Patroon: LittleLove
GSM: 260
Blend: 100% katoen
Maat: 6
Prijs: ca. €114 voor een maat 6

 

Weving

De LittleLove doeken komen uit de zogenaamde ‘luxe’ lijn van Lenny Lamb. Ze hebben een hele open, dikke weving bestaande uit meerdere dikke draden. Het patroon is er in geweven. Door het kleine patroon wat iets boven op de weving ligt, krijg je een fijne textuur. De warp en weft bestaan ieder uit 2-3 losse draden. Hij voelt dikker en zwaarder aan in de hand, en legt ook een vrij dikke knoop. Ondanks de dikte is hij vrij luchtig.

Het grote nadeel aan deze open, losse weving is dat het erg gevoelig is voor lussen. Bij normaal gebruik zullen deze al vrij snel verschijnen. Zo ging ik bij het afdoen van de draagdoek langs mijn riem, en had ik er direct een grote lus in zitten. Het is daarna makkelijk weer terug te weven (je ziet zo waar ze horen en waar je ze heen moet weven), maar het is wel een tijdrovend klusje.

lenny-lamb-littlelove-zephyr-lus-in-doek lenny-lamb-littlelove-zephyr-detailfoto-weving
 

Uiterlijk

Het geheel is geweven op een witte warp. De weft bestaat uit paarse en blauwe banen die in elkaar overlopen (gradient). Door middel van een jacquard weving is een fijn patroon geweven met hartjes. De middenmarkeringen van Lenny Lamb zijn groot en opvallend. Fijn voor het knopen, minder voor het oog. Aan een van de staarten vind je 3 kleinere labels met wasinstructies en verdere informatie.

lenny-lamb-littlelove-zephyr-labels-aan-uiteinde-doek lenny-lamb-littlelove-zephyr-middenmarkering
 

Knopen

De LittleLove Zephyr is zeker gemakkelijk met aanspannen. Er zit erg veel diagonale rek in (en een lichte rek in de verticale en horizontale richting), waardoor het gemakkelijk in de richting glijdt die jij wilt. De doek is lekker zacht en heeft aardig wat grip door de textuur. De doek zit zo op zijn plek, je hoeft hier geen moeite voor te doen. Dit maakt het een perfecte beginnersdoek.

Zowel een Front Wrap Cross Carry als een Rucsksack zijn eenvoudig uit te voeren, de baan blijft goed op zijn plek zitten, zodat je je goed kunt richten op de schouderbanden en het aanspannen. Bij een Double Hammock is het even goed opletten dat beide banen even strak zitten. Het gaat niet veel lastiger dan een enkellaagse knoop, het is gewoon even de tijd nemen om alles goed aan te spannen en netjes te knopen.

lenny-lamb-littlelove-zephyr-draagfoto

 

Dragen

Op het zicht en in de hand lijkt het een erg sterke doek, een echt ‘werkpaard’. Zodra je er een peuter in hebt zitten, merk je al snel dat dit niet zo is. Hoewel een baby en dreumes goed op hun plek blijven zitten, zit het echt wel anders bij een peuter. Ik had mijn zoon in een strakke, nette Double Hammock geknoopt. We gingen toen naar buiten voor een lange wandeling. Na een half uur was hij al weggezakt tot over mijn bekkenrand. Hij hing half op mijn billen. En dit was met een stevige dubbellaagse knoop en een goede zekering. Na drie kwartier waren we weer thuis, want ik hield het echt niet meer vol. Later heb ik nog een Ruck geprobeerd met mijn peuter, maar dit was na 10 minuten al einde verhaal. Het sneed meteen in mijn schouders.

Met mijn poppen was het heel anders. Het droeg fijn en ik had nergens last van. Voor baby’s is het een prima doek, zeker voor in de koudere maanden. Ik verwacht dat hij wat warm zal zijn voor in de zomermaanden. (Ik heb deze doek getest met koud weer, dus ik kan het niet met zekerheid zeggen.)

lenny-lamb-littlelove-zephyr-draagfoto-achter

 

Voordelen

– Fijne beginnersdoek, makkelijk in gebruik.
– Kan in de wasmachine.
– Prettig voor baby’s en dreumessen.
– Lenny Lamb werkt met stoffen met OEKO-TEX® Standard 100 certificering, waardoor je zeker weet dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt.

 

Nadelen

– Gevoelig voor lussen.
– Netjes knopen is belangrijk, zeker bij zwaardere kinderen.
– Niet geschikt voor peuters.

 

Conclusie

Ik ben ontzettend blij dat ik deze doek heb kunnen testen. De weving vond ik zo uniek met de dikke draden die gebruikt waren, dat ik naar aanleiding van een scrap echt niet kon inschatten hoe hij zou dragen. Ik denk zeker dat dit een fijne doek zou zijn voor beginners. Het is een mooie doek, met een fijn en subtiel patroon. Dit LittleLove patroon is er in veel verschillende kleurcombinaties, dus er is vast voor ieder wat wils.

Echter vind ik de draageigenschappen wat tegenvallen. Als je de doek in je handen hebt, krijg je echt het idee dat je een flink werkpaard in handen hebt. Hij voelt dik aan, met een dikke weving, veel bounce en een goede textuur. Klinkt als veelbelovend en goede eigenschappen voor een echte peuterdoek, of een doek om uren mee te wandelen! De dikte valt erg mee, hij maakt wel dikkere knopen maar hij knoopt niet zwaar of lastig. De dikke weving is open, waardoor het niet direct een zweethut wordt wanneer je kindje tegen je aan zit geknoopt. De bounce is fijn, door de goede rek kun je makkelijk knopen. Ook de textuur lijkt voor redelijk wat grip te zorgen. Toch blijkt het niet helemaal de ideale combinatie te zijn. Zelfs als je strak en netjes knoopt, zakt het bij een zwaarder kind vrij snel uit. Hierdoor vind ik het een prima doek voor de beginperiode. Ook met lichte dreumessen zal het nog wel te doen zijn, maar zodra je een zwaardere dreumes hebt of een echte peuter … Nee, daar raad ik deze doek niet voor aan.

Wat ik ook zeker een nadeel vind is de goevoeligheid voor lussen. De weving is zo grof en open dat je er gemakkelijk beschadigingen in maakt. Je hoeft maar even langs iets scherps te gaan, of bijvoorbeeld een schoen met klittenband, en je trekt er een lus in. En nee, ik ben geen fan van lussen. 😉 Ik heb echt het geduld er niet voor om die constant terug te weven.
Het blijft een ontzettend mooie doek, die zeker uniek is in zijn soort.

lenny-lamb-littlelove-zephyr-gevouwen lenny-lamb-littlelove-zephyr-gedraaid
 

Heb jij al een van de LittleLove doeken geprobeerd van Lenny Lamb?
Geen reacties

Geef een reactie