Rebozo massage

Rebozo massage

Rebozo massage is een traditionele massagetechniek uit Mexico. Het wordt hier al eeuwenlang toegepast door vroedvrouwen en onder de vrouwen zelf. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van rebozo’s (doeken van ongeveer tussen de 2,5 en 3 meter lang, onderdeel van de Mexicaanse cultuur) of draagdoeken.

Wat is rebozo massage?

Bij een rebozo massage wordt er gebruik gemaakt van (draag)doeken. Deze doeken worden onder of om de vrouw heen gelegd. Dit is afhankelijk van de positie van degene die gemasseerd wordt en de reden waarvoor het wordt ingezet.
Zo wordt het tijdens de zwangerschap ingezet ter verlichting en ter ontspanning. Tijdens de bevalling is het een mooie manier om plaatselijk pijn te verlichten of voor de partner om de weeën helpen op te vangen.

Contra-indicaties

De belangrijkste en tevens de enige contra-indicatie voor deze massage is osteoperose. Ondanks dat het een erg zachte massagetechniek is. Er wordt verder geen druk uitgevoerd of aparte bewegingen gemaakt, dus het is zonder deze aandoening goed geschikt. Twijfel je toch, kun je altijd contact opnemen om met mij te overleggen.

Massage tijdens de zwangerschap

Voor zwangere vrouwen is een massage met een rebozo of draagdoek heerlijk ontspannend. Het is even een rustmomentje en brengt verlichting. De massage is van top tot teen, gewoon over de kleding heen.
De doek wordt om een deel van het lichaam gelegd. De masseur pakt vervolgens de uiteindes van de doek vast. Hierna wordt er om de beurt aan de uiteindes getrokken, in een rustige, vloeiende, ritmische beweging. De beweging die de armen maken worden doorgegeven aan de doek. De doek beweegt de zwangere in hetzelfde rustige ritme. Dit zorgt voor een diepe ontspanning.
Alle spieren worden in beweging gebracht zonder deze aan te spannen. Ze worden in voorzichtig los getrild. Door het los trillen laten je spieren de spanning los, komt er een betere energiedoorstroming en wordt de bloedtoevoer verbeterd.
Door het wiegen wordt de baby meebewogen, waardoor het ontspannende effect ook doorwerkt op de baby.

Massage tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling is de rebozo massage een heel fijne techniek om in te zetten als partner zijnde. De partner kan zo bijvoorbeeld helpen om de weeën op te vangen. Of helpen om mee te bewegen of te ademen in een bepaald ritme. Tevens is het een fijne manier om haar te helpen ontspannen en extra ondersteuning te bieden bij het loslaten van spierspanning.

Massage in de kraamtijd

Als partner kun je deze massagetechniek ook mooi inzetten tijdens de kraamtijd. Zo kun je in de eerste weken na de bevalling helpen om de schouders of de bovenrug te laten ontspannen, voordat er borstvoeding gegeven wordt. Of juist als ontspannende massage voor het hele lichaam, ter verlichting of om het gevoel tegen te gaan dat je lichaam te ‘open’ is.

Massage bij baby’s

Ook voor baby’s en kinderen is de rebozo massage erg fijn om toe te passen. Door het kind in de doek te leggen kun je deze zachtjes heen en weer wiegen. Dit kan een onrustig kindje helpen om te ontspannen. Kinderen vinden het heerlijk om zo gewiegd en geschud te worden. Het is echt een stukje quality time voor ouder en kind. Tevens kan het verlichting geven bij pijn, onrust, overprikkeling of oververmoeidheid.

Doeken

De originele rebozo’s zijn rond de 2,5 meter lang. De ideale lengte is 2,85 meter met een breedte van 70 cm. Er dient geen rek te zitten in de lengte of in de breedte, wel in de diagonale richting. Komt het je al bekend voor?
Juist! Draagdoeken zijn hier ook prima voor geschikt. Het liefst 100% dunne, katoenen doeken.
Misschien zijn de Pure Baby Love doeken in maat 4 die ik verkoop dan wel iets voor jullie.

Wat bied ik jou?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden.
Zo kun je bij mij langskomen voor een rebozo massage als je bijvoorbeeld zwanger bent. Je kunt samen met jouw baby langskomen om te leren hoe je jouw baby kunt masseren met een draagdoek.
Of je komt als stel langs, zodat ik jou en je partner leer hoe de rebozo massage werkt. Zo kan jouw partner het vervolgens inzetten tijdens de zwangerschap en bevalling. En jij kunt bijvoorbeeld leren hoe je jullie baby kunt masseren met de draagdoek.
Wil je graag in groepsverband jullie baby leren masseren?
Er is zoveel mogelijk … Laat mij je wensen weten en we kijken samen naar de mogelijkheden! Neem contact met mij op.